Pangea: Stark start på transaktionsåret 2014 « Svenska Bostadsfonden Nyhetsforum

Pangea: Stark start på transaktionsåret 2014

Sverige var under årets första månad den mest aktiva marknaden i Norden, sett till transaktionsvolym. Det noterar Pangea Property Partners i sin månadsrapport The Nordic Property Market – Monthly Update.

Under januari genomfördes sammanlagt 14 affärer med en volym på 100 miljoner kronor och uppåt. Störst var Klöverns avsiktsförklaring att köpa Globen City från The Carlyle Group för cirka 3,8 miljarder kronor. Andra större affärer var Areims köp av Trygg-Hansas huvudkontor samt Uppsala kommuns köp av Ulleråker-området.

Mikael Söderlundh, analyschef på Pangea, säger i en kommentar till tidningen Fastighetsnytt att januari normalt sett är den lugnaste månaden på transaktionsmarknaden. Anledningen till den relativt höga aktiviteten så här tidigt på året är att många affärer förhandlades under hösten, men blev av olika skäl inte färdiga förrän efter årsskiftet.

I övriga nordiska länder noterades en transaktionsvolym på 182 miljoner euro i Danmark, medan man i Norge kom upp till 175 miljoner euro och i Finland 100 miljoner euro.

Publicerad 20 mars, 2014

Senast publicerade artiklar

Mest lästa artiklar

Klart för 900 lägenheter i Linköping

Nu kan bygget av ett område med bostäder, kontor och handel i Linköping äntligen komma igång. Det handlar om ett område i Övre Vasastaden där det planeras för 900 lägenheter. Saab överklagade detaljplanen, men nu har Mark- och miljööverdomstolen meddelat att den inte tar upp överklagandet. Läs mer